A fag: Tysk, Engelsk, Kemi eller Matematik
B fag: Billedkunst, Drama, Fysik, Idræt, Musik, Religion eller Samfundsfag
C fag: Erhvervsøkonomi, Filosofi, Latin, Psykologi eller Design & Arkitektur
Hvad kan jeg blive?
Sundhedslinjen handler om den sundhedsvidenskabelige vinkel på naturvidenskaben
Den handler om at forstå den menneskelige organisme og de forhold og faktorer, der påvirker kroppens sundhedstilstand. Den handler om at forstå mennesket som fysisk og biologisk væsen og forstå hvordan kemiske processer er en integreret del af den menneskelige natur. Forstå hvordan bevægelse og idræt modulerer kroppen. Studieretningen skærper dit blik for naturvidenskabens sundhedsfaglige perspektiver.
På studieretningen arbejder vi med sundhedsvidenskaben bred forstand. Der er fokus på krop, økologi, sundhed og lægemidler. Vi undersøger sygdomme og producerer forskellige former for medicin, men arbejder i lige så høj grad med bevægelse og kroppens fysik. Vi ser på, hvordan økologi, pesticider og biosfærer påvirker rammerne for menneskelivet.
Vi arbejder eksperimentelt og undersøgende, men også med ture ud i felten. Vi måler åndedræt og blodtryk og hopper gerne i et par gummistøvler eller kondisko, hvis det er nødvendigt. Du lærer at bruge vores laboratorier og vi inddrager gerne vores idrætsfaciliteter, når vi måler på kroppens fysik.
Studieretningen er bygget op om Biologi A (BI A) og Kemi B (Ke B) Sammen med Matematik B (Ma B) giver det studieretningen et tydeligt naturvidenskabeligt fokus. Studieretningen giver mulighed for, at evt. idrætstalenter kan have morgentræning 2 gange om ugen. Studieretningsprofilen tiltrækker erfaringsmæssigt så mange idrætsinteresserede, at der er basis for et særskilt valghold på Idræt B.
Ved siden af studieretningsfagene får du obligatoriske fag, så som dansk, historie, engelsk, religion, oldtidskundskab, idræt, fysik, samfundsfag, et kunstnerisk fag samt tysk, fransk eller spansk.
På Fredericia Gymnasium er undervisningen i de obligatoriske fag tilrettelagt sådan, at det naturvidenskabelige fokus smitter af på undervisningens indhold i de fag, som ikke er naturvidenskabelige. I samfundsfag kan du eksempelvis støde på forløb om sammenhængen mellem bæredygtighed, vækst og fødevareproduktion til verdens befolkning. I dansk vil du måske også komme til at arbejde med natursyn før og nu, og i religion kunne et muligt tema være etik i relation til forplantning.
En del af undervisningen foregår på tværs af studieretningsfagene og fællesfagene, så vigtige temaer belyses fra forskellige sider. Som mulige eksempler kan nævnes:
Nogle år deltager vi i Unge Forsker-konkurrencen, i talentkonkurrencer for naturvidenskabelige gymnasieelever eller i sportskonkurrencer. Vi bruger ofte de samarbejdsmuligheder ved landets universiteter, der giver dig indsigt i den nyeste forskning. Vores samarbejdspartnere omfatter Pharma Nord, Vejle, sygeplejeuddannelsen i Vejle, SDU, Fredericia Eliteidræt m.fl. For idrætstalenter se mere under Talentarbejde.
Vi forventer, at du sammen med dine klassekammerater skal undervise i et naturvidenskabeligt emne i en folkeskoleklasse.
Der er mange muligheder med studierejser med et naturvidenskabeligt indhold: Korsika, Tjekkiet, Island mv. Hertil kommer mere lokale ekskursioner til Trelde Næs eller Vadehavet.
Kravet til en studentereksamen er min. 2600 timers undervisning. De obligatoriske fag og studieretningsfagene udgør hovedparten af disse timer.
I denne studieretning skal du derudover have valgfag i 250 timer.
Du skal vælge ét A-fag. Elever, der har Spansk A (SP A) eller Fransk A (FR A), har allerede opfyldt kravet om dette A-fag.
Derudover skal du minimum have ét B-fag eller et A-fag. Alternativt kan du vælge to C-fag.
For elever, der er godkendt af og en del af “Fredericia Eliteidræt”, er der plads i skemaet til morgentræning. Disse elever er af skemateknikske grund udelukket fra at have Spansk A og Fransk A.
A fag: Tysk, Engelsk, Kemi eller Matematik
B fag: Billedkunst, Drama, Fysik, Idræt, Musik, Religion eller Samfundsfag
C fag: Erhvervsøkonomi, Filosofi, Latin, Psykologi eller Design & Arkitektur
Hvad kan jeg blive?
Du kan f.eks. blive farmaceut, forsker, underviser, fysioterapeut, bioanalytiker, læge, officer, sygeplejerske, miljøbiolog, idrætslærer eller diætist.
I adgangskortet kan du se, hvilke fag og niveauer på stx, der passer til hvilke videregående uddannelser.
Tjek hvilke muligheder denne studieretning giver for videre uddannelse.
Du skal selv anføre dit obligatoriske 2.fremmedsprog og dit kunstneriske fag. Ellers får du ikke vist et rigtigt søgeresultat.
Der er herudover mulighed for at indsætte valgfag.