Science 2

Matematik A / Fysik B / Kemi B

Science 2 handler lige som Science 1 om virkeligheden

Både den store og lille. Den fysiske, den kemiske og matematikken, som binder det hele sammen.

Studieretningen sætter din hverdagsvirkelighed i perspektiv. Science 2 åbner til andre verdener gennem et frit A-niveau-fag.

Studieretningerne Science 2 og Science 1 samarbejder. Vi arbejder med de store dimensioner fx ioniserende stråling, hospitalsfysik, fusion og lagring af solenergi. Vi arbejder med de ufatteligt små enheder som atomets opbygning, elementarpartikler og kernereaktioner. Vi arbejder med kryptering og datasikkerhed og med at kunne forstå matematikken. Både som en verden i sig selv, og som det symbolsprog naturen taler.

Vi arbejder i høj grad eksperimentelt. Du skal have fingrene i de tekniske apparater og  pipetter i hænderne. Du lærer at bruge vores laboratorier og designe dine egne eksperimenter alene og i samarbejde med virksomheder eller andre uddannelsesinstitutioner.I 3.g åbner vi op og bringer flere fag i spil.

 

En naturvidenskabelig linje

Studieretningen er bygget op om Matematik A, Fysik B og Kemi B. Derudover vil du få biologi på C-niveau. Det er et krav, at du skal have yderligere ét naturvidenskabeligt fag. Der vil her være frit valg mellem Fysik A, Kemi A, Biologi B og naturgeografi C. Samlet giver det studieretningen et tydeligt naturvidenskabeligt fokus.

Studieretning Science 1 og Science 2 samarbejder, da profilerne ligger tæt på hinanden. På Science 2 har du mulighed for et selvvalgt A-niveau-fag, der kan være med til at præge dit samlede uddannelsesforløb i andre retninger.

Ved siden af studieretningsfagene får du en række obligatoriske fag, så som dansk, historie, engelsk, religion, oldtidskundskab, idræt, samfundsfag, et kunstnerisk fag samt tysk, fransk eller spansk.

På Fredericia Gymnasium er undervisningen i de obligatoriske fag tilrettelagt sådan, at det naturvidenskabelige fokus smitter af på undervisningens indhold i de fag, som ikke er naturvidenskabelige. I historie kan du eksempelvis støde på forløb om sammenhængen mellem teknologi og samfund. I engelsk arbejder du med materiale og artikler fra fysikkens verden.

Tværfaglige forløb

En del af undervisningen foregår på tværs af studieretningsfagene og fællesfagene, så vigtige temaer belyses fra forskellige sider. Som mulige eksempler kan nævnes:

  • Diagnosticering og behandling ved hjælp af ioniserende stråling. Tværfagligt projektmatematik, fysik og kemi.
  • Energiproduktion og -lagring. Vi beskæftiger os med forskellige metoder fra solceller over brintceller til vindmøller, solfangere, jordvarme og kernekraft. Anvendelse af kemisk viden til fremstilling af brændselselementer i fx biler og kraftværker. Tværfagligt projekt i fysik og kemi
  • Talteori og datasikkerhed.

 

Nogle år deltager vi i Science Cup arrangeret af ingeniørforeningen IDA samt talentkonkurrencer for naturvidenskabelige gymnasieelever. Vi bruger ofte de samarbejdsmuligheder ved landets universiteter, der giver dig indsigt i den nyeste forskning. Vores samarbejdspartnere omfatter også landmålerfirmaet Lifa og Maskinmesterskolen i Fredericia.

Vi forventer, at du sammen med dine klassekammerater skal undervise i et naturvidenskabeligt emne i en folkeskoleklasse.
Der er mange muligheder med studierejser med et naturvidenskabeligt indhold: Rom, Geneve og CERN i Schweiz, Englang eller et helt andet sted. Med denne studieretning står du med en solid døråbner til de naturvidenskabelige uddannelser.

Valgfag på Science 2

Kravet til en studentereksamen er min. 2600 timers undervisning. De obligatoriske fag og studieretningsfagene udgør hovedparten af disse timer.

I denne studieretning skal du derudover have valgfag i 250 timer.

Du skal vælge ét A-fag. Elever, der har Spansk A (SP A) eller Fransk A (FR A), har allerede opfyldt kravet om dette A-fag.

Derudover skal du minimum have ét B-fag eller et A-fag. Alternativt kan du vælge to C-fag.

Èt af dine valg skal enten være Naturgeografi C (ng) eller Biologi B (Bi B) eller Fysik A/Kemi A. (FY A / KE A)

A fag: Tysk, Engelsk eller Kemi

B fag: Biologi, Billedkunst, Drama, Idræt, Musik, Religion eller Samfundsfag.

C fag: Erhvervsøkonomi, Filosofi, Psykologi, Latin eller Design & Arkitektur.

 

 


Hvad kan jeg blive?

Du kan f.eks. blive ingeniør, forsker, underviser, læge, datalog, bygningskonstruktør, radiograf, maskinmester eller software-udvikler. Du kan gå helt andre veje, da du frit vælger et A-niveau-fag.

I adgangskortet kan du se, hvilke fag og niveauer på stx, der passer til hvilke videregående uddannelser.

adgangskortet
Tryk på adgangskortet og se, hvilke døre Science 2 åbner

Tjek hvilke muligheder denne studieretning giver for videre uddannelse.

Du skal selv anføre dit obligatoriske 2.fremmedsprog og dit kunstneriske fag. Ellers får du ikke vist et rigtigt søgeresultat.

Der er herudover mulighed for at indsætte valgfag.

Alumner fra Fredericia Gymnasium

Mød nogle af vores tidligere studenter fra STX og HF. De fortæller her om tiden efter sidste eksamen og om de overvejelser og valg, der har ført dem videre til uddannelse og beskæftigelse. De fortæller både om de lige veje og omveje i uddannelsesjunglen – og så har de hver især et par anekdoter fra tiden på Fredericia Gymnasium.

Alumne Jesper - Fys / mat / eng. student  2015

Mød Frederik Yde Jespersen, student fra 2015

12 forskellige studieretninger

På Fredericia Gymnasium kan du vælge mellem 12 forskellige studieretninger på STX. Ved at vælge en studieretning, der indeholder de fag, du interesserer dig for, får du mulighed for at fordybe dig i de emner, der klæder dig bedst på til din videregående uddannelse.

FG logo @FredericiaGym