Europalinjen - Fransk

Engelsk A / Fransk A / Samfundsfag B

Europalinjen – Fransk handler om sprog og kultur i Europa

Om at forstå Frankrig og Storbritannien som uomgængelige faktorer i den historiske udvikling af den europæiske kultur. Det handler om at bruge sprog som en forudsætning for kommunikation og som nøgle til at forstå den rige europæiske kultur. Studieretningen vil give dig et stærkt fundament for at kunne navigere i det Europa som i århundreder har været et spejl for dansk kultur.

 

På studieretningen arbejder vi med både det engelske og det franske sprogområde. Vi vil bruge det engelske sprog som en vej ud i den bredere engelsksprogede kultur. Vi vil gennem det franske sprog forsøge at forstå den franske kultur, som har været med til at forme hele Europas kultur og dermed også den danske.

Vi arbejder målrettet med dine sproglige kompetencer og bruger en bred vifte at metoder til varieret sprogindlæring. Samfundsfag benytter ofte en problem- og temabaseret tilgang til undervisningen. Vi kobler sprog, kommunikation, samfund og kultur.

Studieretningen er bygget op om Engelsk A (EN A) Fransk Begynder A (FR A) og Samfundsfag B (Sa B). Sammen giver fagene studieretningen et tydeligt sprogligt og samfundsvidenskabeligt fokus. Du kan selv understøtte din egen profil med valgfag som psykologi, filosofi, erhvervsøkonomi eller noget helt andet.

Ved siden af studieretningsfagene får du en række obligatoriske fag, så som dansk, historie, religion, oldtidskundskab, idræt, matematik, fysik, biologi og et kunstnerisk fag.

På Fredericia Gymnasium er undervisningen i de obligatoriske fag tilrettelagt sådan, at det sproglige og samfundsvidenskabelige fokus smitter af på undervisningens indhold i de fag, som ikke er sproglige eller samfundsvidenskabelige. I dansk kan du eksempelvis støde på forløb om impressionisme – med udsyn til fransk impressionisme. I historie kan du arbejde med Europa i det 20. århundrede.

Tværfaglige forløb

En del af undervisningen foregår på tværs af studieretningsfagene og fællesfagene, så vigtige temaer belyses fra forskellige sider. Som mulige eksempler kan nævnes:

  • Kulturmøde. Vi ser på samarbejdet i EU og samarbejder selv med en klasse fra et andet land, f.eks. Storbritannien, Irland, Frankrig eller Belgien. Fransk, engelsk og samfundsfag.
  • Befolkning og levevilkår i Afrika. Samspil natur-befolkning-produktion. Historie, fransk, engelsk og naturgeografi.
  • Storbyen. Litteratur og film om moderne menneskers vilkår i storbyerne London, Paris, Madrid og Berlin. Engelsk, fransk og dansk.
  • Fra industrisamfund til videnssamfund. Fransk, engelsk og samfundsfag.

 

Ikke blot engelsk, men også fransk er et vigtigt sprog. 130 mio. mennesker har fransk som modersmål eller andet sprog.  Vores mål er at etablere en kontakt til et fransk udvekslingsgymnasium. I relation til engelsk omfatter vores samarbejdspartnere bl.a. lokale virksomheder og institutter på SDU.

Der er mange muligheder for studierejser med et sprogligt – samfundsvidenskabeligt indhold: Bruselles, Dublin, Marokko, Paris, London mv.

Med denne studieretning står du med en solid døråbner til de sproglige– og samfundsvidenskabelige uddannelser.

Valgfag på Europalinjen - Tysk

Kravet til en studentereksamen er min. 2600 timers undervisning.
De obligatoriske fag og studieretningsfagene udgør hovedparten af disse timer

I denne studieretning skal du derudover have valgfag i 250 timer. Et C-fag udgør 75 timer. Et B- og et A-fag udgør 125 timer

A fag: Matematik

B fag: Biologi, Billedkunst, Drama, Fysik, Idræt, Kemi, Mediefag, Musik, Naturgeografi, Psykologi eller Religion

C fag: Erhvervsøkonomi, Filosofi, Kemi, Latin, Psykologi eller Design & Arkitektur

 

 

Hvad kan jeg blive?

Du kan fx blive markedsføringsøkonom, forsker, shippingmand, underviser, pædagog, kommunikationsmedarbejder, journalist, oversætter, socialrådgiver eller eksportmedarbejder.

I adgangskortet kan du se, hvilke fag og niveauer på stx, der passer til hvilke videregående uddannelser.

adgangskortet
Klik på adgangskortet og se, hvilke døre studieretningen åbner.

Tjek hvilke muligheder denne studieretning giver for videre uddannelse.

Du skal selv anføre dit kunstneriske fag. Ellers får du ikke vist et rigtigt søgeresultat.

Der er herudover mulighed for at indsætte valgfag.

12 forskellige studieretninger

På Fredericia Gymnasium kan du vælge mellem 12 forskellige studieretninger på STX. Ved at vælge en studieretning, der indeholder de fag, du interesserer dig for, får du mulighed for at fordybe dig i de emner, der klæder dig bedst på til din videregående uddannelse.

FG logo @FredericiaGym