Har du lyst til at blive endnu bedre til et sprog, du kender i forvejen?
Uanset hvilke planer du har for fremtiden, skaffer du dig selv mange muligheder med gode tyskkundskaber. At lære tysk betyder, at du får kompetencer, som kan forbedre din arbejdsmæssige og private muligheder.
Tysk er et af de helt store europæiske kultursprog. Tysk giver mulighed for at forstå den historiske og kulturelle udvikling i Europa. Indenfor videnskab og teknologi er tysk fortsat et centralt fag.
Måske bliver beherskelse af tysk vigtig for dig i et kommende karriereforløb. Virksomheder efterspørger gode tyskkundskaber. Endelig betyder det også noget at være god til tysk, hvis man tager turen sydpå.
Her på Goethe-instituttet angives 10 gode grunde til at vælge tysk.
Undervisningen
Undervisningen indeholder mange af de elementer, som du allerede kender fra din tidligere skolegang: tekstlæsning, skrivning, mundtlighed, lyttefærdighed og grammatik. Derudover har vi stort fokus på den gode kommunikation både mundtligt og skriftligt. Vi gør meget ud af at integrere de forskellige discipliner i hinanden og ser ikke f.eks. grammatik som vigtigere end mundtlighed. Det gør vi bl.a. ved at anvende diverse it-redskaber, f.eks. podcast, kahoot, Google Docs og Flaschcards, så du får sproget “ind under huden” på mange forskellige måder. Vi kan dog også finde på at udsætte dig for en god gammeldags prøve med papir og blyant!
Når tyskundervisningen begynder på 1. semester, starter vi altid “forfra” med den mest basale grammatik – så hvis du har glemt noget i løbet af sommerferien, så fortvivl ikke.
På B-niveau læser vi typisk 6-8 forskellige emner på over de to år. Du kan blive præsenteret for historiske emner som “Zweiter Weltkrieg” og “Die DDR”, men også mere aktuelle emner som f.eks. “Die moderne Familie”, “Multikulti Deutschland” og “Deutsche Musik”. Vi læser forskellige typer tekster, hører musik, ser film, laver rollespil, lærer grammatik og en masse andet. På A-niveau er den daglige undervisning ikke så forskellig fra B-niveauet, men skriftlighed spiller en større rolle, fordi du kan komme til en skriftlig prøve.
Hvis du på vælger Tysk fortsættersprog på B-niveau (Ty B), har du tysk i 1. og 2.g., og du kan komme til eksamen i mundtlig tysk 2. år. Du kan vælge at trække Tysk op på A-niveau (TY A) i 3.g.
Du får undervejs i efteråret 1.g mulighed for at vælge, at Tysk fortsætter B (Ty B) eller Tysk fortsætter A /TY A) skal være ét af dine studieretningsfag se: Europalinjen – Tysk eller Den tresproglige.